B O O M K W E K E R I J   K E E S    M O C K I N G    V O F

T I P S   E N   W E B L I N K S

HOME-STARTPAGINA

   
   
   

ASSORTIMENT

   
   
   
KWEKERIJ
   
   
   
FOTOGALLERIE
   
   
   
ROUTEBESCHRIJVING
   
   
   
CONTACT

 

 

 

 

 

 

 

 

TIJDSTIP VAN INPLANTEN:


Inplanten kan het hele jaar door indien de nodige
voorzorgsmaatregelen worden genomen. Dit betekent dat tijdig water moet kunnen worden gegeven. Het beste tijdstip blijft echter
het najaar (september/oktober-november)

De bodemtemperatuur is dan nog wat hoger en de planten wortelen zich vast vóór de winterperiode begint waardoor ze minder kwetsbaar zijn.

 

 

 

 

 
 
 
 
INPLANTEN DOE JE ZO….

Grond omspitten en vermengen met een grondverbeteraar:

Zandgrond vochtvasthoudend maken met compost, turf, bemeste tuinaarde o.i.d. Kleigrond luchtiger maken met grove delen zoals grof zand. Dan….. Royale gaten maken en de kluit hierin, vooral niet te diep, zetten. Bovenkant kluit is praktisch gelijk aan het niveau van de grond. Dus afdekken met een dunne laag aarde. Plant in het gat, dan de gaaslap eraf halen en de plant water geven. Grond erover, aandrukken (niet platstampen) en weer water geven. Grote solitairen de eerste jaren helpen met een paal. Dit ter bescherming tegen stormen.

 

 

 
 

 

De wortels moeten de kans krijgen door te groeien in de grond waardoor hij weer “voet in de aarde”  krijgt. De eerste weken 2 maal per week water even. Dit betekent één volle emmer water per boom per keer. Bij zonnig, warm weer met wat wind is de verdamping enorm, dan tijdelijk om de dag water geven. Het “groen” van een conifeer hoort stevig en fris aan te voelen. Hangt het slap dan hebben de coniferen een tekort aan water.
 

DOWNLOADEN TIPS   

 

 

 

 
 

VERZORGEN, DUS MOOI HOUDEN, DOE JE ZO ……

Een conifeer is gemakkelijk in de verzorging. Denk aan twee zaken:
1. Voeding geven in het groeiseizoen wat loopt van eind mei tot eind juli. Iedere maand (dus 3 maal) een handvol mestkorrels (bijv. koemest) is al voldoende.
2. Snoeien doet groeien! Doe dit bij coniferen ieder jaar, bij voorkeur, vóór de langste dag van het jaar
(21 juni)  Behalve de taxussen: deze eind december of januari snoeien.

 

ZO ZULT U TIENTALLEN JAREN KUNNEN GENIETEN VAN GEZONDE, FRISSE, VOLLE CONIFEREN

 

 

 


|

 
 
 


 

LINKS NAAR INTERESSANTE WEBSITES

   

 

    
  COLOUR YOUR LIVE-NEDERLAND  
       

Colour your Life geeft antwoord op de eerste tuinvragen en meer dan dat. In één oogopslag is te zien met welke tuinklussen u iedere maand aan de slag kunt.
 

  GROEI & BLOEI  
       

Elke maand rolt Groei & Bloei 100.000 keer van de persen en het blad heeft zo'n 300.000 lezers. De redactie besteedt er daarom veel tijd en zorg aan.
 

  TUINEN VAN APPELTERN  
       

Een dagje in ons tuinenpark is een unieke beleving. Naast het geven van tuinideeën en informatie laten wij u graag genieten. Kom dus naar Appeltern. Wij helpen u graag met ideeën en info en laten u dan ook zien welke mogelijkheden u zoal heeft als u uw tuin wilt veranderen of nieuw wilt aanleggen.
 

  BEELDEN EN TUINEN IN GEES  
       

In het prachtige landschap van Zuidoost-Drenthe ligt Beelden in Gees. Zeven hectare paradijs, waar in de zomer natuur en kunst elkaar ontmoeten in een tuin met een Engels karakter, waar grote open ruimtes worden afgewisseld door intieme thematuinen. Waar harmonie en rust samengaan met de spanning van bijzondere beelden, bomen en planten.
 

  LEVENSTUINEN    
       
In het oostelijke stroomgebied van het Veluwe-massief naar het IJsseldal is 1,6 hectare maïs- en weideland vanuit een filosofische benadering getransformeerd in een bijzonder tuinencomplex. Westerse Levenstuinen volgens het Zen principe. Het gedachtengoed waarop de aanleg van deze tuinen is gebaseerd, spreekt steeds meer mensen aan. Aanvankelijk privé, in 1997 toegankelijk voor iedereen.Hier ontwikkelt zich een natuurlijk en toeristisch attractiepunt van niveau.
 

 

 

 
 

Adres: Boomkwekerij Kees Mocking vof
 Hessenweg 179 - 3791 PE -Achterveld 

 

Telefoon Kees:   06 5321 25 85
 
Telefoon Erika:   06 2277 44 86


   Openingstijden voor particulieren: van maandag t/m zaterdag

   e-mail: keesmocking@planet.nl   /   www.coniferenmocking.nl
 

  Rabobank  nr. 13 16 03 388
  K.v.K. nummer: 31050185
   Naktuinbouw-kwaliteitscontrole NL 32710   -    Levering volgens HBN (laatste versie)
 

webdesign by: Theo M. de Haas - update: januari 2020